Mazda MX-5 Miata

Van toen hij voor het eerst op de markt kwam tot het huidige model, is en blijft de Mazda MX-5 Miata een auto die ongelooflijk leuk is om te rijden. Hij is niet bijzonder snel uit de startblokken of snel op het circuit, maar zijn oorspronkelijke vorm is beter geschikt voor ontspannen ritjes. Als je er echter meer uit wilt halen, zijn er aftermarket onderdelen te vinden die bij je smaak passen.

Volkswagen Golf en GTI

De Golf en zijn iets betere tegenhanger, de GTI, staan al vele generaties bekend als geweldige voertuigen om aan te passen. De huidige modellen hebben veel krachtige voorraad turbomotoren, maar ze zijn ook sterk te upgraden door elementen als intercoolers, ontstekingsupgrades, en meer toe te voegen. Volgens een artikel op digitaltrends.com betekent de enorme populariteit van de Golf in de loop der jaren dat je gemakkelijk elke generatie kunt aanpassen, van die van de vroege jaren '70 tot de huidige generatie.

Subaru WRX en WRX STI

Ook de WRX is een eeuwenoude favoriet voor liefhebbers van customizing, samen met zijn top-of-the-range STI versie. Hun grootste aantrekkingskracht is het feit dat hun voorraadversies allemaal krachtige motoren, vierwielaandrijving en een bekwame transmissie hebben, waardoor ze een uitstekend platform zijn om op te bouwen. Afhankelijk van je voorkeuren kun je een grotere motor installeren voor meer vermogen, de remmen upgraden voor betere prestaties op het circuit, plus nog vele andere mogelijke aanpassingen.

Tip: diffuser

Dodge Challenger

Ook de Challenger valt in de hierboven genoemde categorie van legendarische Amerikaanse auto's die heel geschikt zijn voor aanpassingen. In de loop der jaren is een enorm aantal beschikbare upgrades en verbeteringen op de customization markt gekomen, zoals toevoegingen aan het chassis, verbeterde remmen, en ook de legendarische shaker hood scoop kit, die zowel een visuele als een prestatie upgrade is.

Honda Civic

De Civic bestaat al vijf decennia en 10 generaties en is een van de meest aanpasbare auto's ooit. Omdat hij de pionier van de sportieve compacte auto's was, kan de Civic van boven tot onder aangepast worden, waardoor zowel het uiterlijk als de prestaties verbeterd worden. De meest populaire Civics om aan te passen zijn die van vóór 2000, vooral vanwege hun uitstekende rijeigenschappen en betaalbaarheid. En nu het nieuwste model een standaard turbomotor heeft, zijn er tekenen dat de nieuwe Civics de personalisatietraditie zullen voortzetten.

Toyota Supra

De Supra, nu in zijn vijfde generatie, is een van Toyota's populairste modellen. Hoewel de recentere modellen nog niet erg populair zijn bij liefhebbers van aanpassingen, zijn de oude dat zeker wel. De meest voorkomende aanpassingen zijn motorverbeteringen, waarbij sommige Supra's ongelooflijke prestatie-indicatoren bereiken.

Mazda RX-7

De RX-7 is een trendy auto en dat is hij al een tijdje. De belangrijkste reden is de revolutionaire Wankel-type 13B rotatiemotor, die op een vernieuwende manier soepele kracht levert. Hoewel hij zeker zijn schaduwkanten heeft, zoals de enorme hoeveelheid olie die hij verbruikt, zijn de Mazda RX-7 en zijn rotatiemotor een enorme hit bij liefhebbers van aangepaste auto's, waarbij sommige sterk gemodificeerde modellen meer dan 800 paardenkrachten genereren.

Mitsubishi Lancer Evolutie

Onderdeel van Mitsubishi's razend populaire jaren '90 line-up, samen met de Galant VR-4 en de 3000GT, wordt de Lancer Evolution niet meer gemaakt, maar is nog steeds een grote hit bij customizers. Hij werd populair op de Amerikaanse markt in het begin van de jaren 2000. Sindsdien zijn er veel mogelijke aanpassingen gemaakt, van krachtige turbomotoren tot ingewikkelde systemen met vierwielaandrijving.

Uitgelicht: achterbumperbeschermer

Honda S2000

De S2000, gemaakt van 1999 tot 2009, werd gebouwd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Japanse fabrikant. De standaard versie is een uitzonderlijke auto met een geweldig rijgedrag en een krachtige motor. Ondanks dat zijn er door de jaren heen veel aanpassingen voor gemaakt. Ook het feit dat hij meer dan tien jaar geleden werd stopgezet zonder echte opvolger maakt hem tot een klassieker in beperkte oplage.

Klassieke Volkswagen Kever

Als een van de best verkochte auto's aller tijden is de Kever in de loop der jaren op een groot aantal manieren aangepast. Ze zijn aangepast tot 4-bij-4 duinbuggy's met bekwame terreincapaciteiten, goed presterende sportwagens, snelle dragracers, en op talloze andere manieren, wat de magie en charme van de oude Kever nog groter maakt.

Nissan Skyline GT-R

De voorraadversie van dit legendarische model was geenszins indrukwekkend, maar hij had de enorme kwaliteit dat hij zeer aanpasbaar was. Dit leidde tot talloze aftermarket opties die de Skyline in een beest veranderden.

Je auto aanpassen verbetert niet alleen zijn uiterlijk en prestaties, maar kan ook zijn waarde aanzienlijk verhogen. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste uitzoeken, en je bent op weg.