Met spitsuur en boze automobilisten te kampen, woon-werkverkeer is een van de minst plezierige delen van onze dag. Haal de stress uit je dagelijkse woon-werkverkeer door over te stappen op een scooter!

Het valt niet te ontkennen, elke dag van en naar het werk kan een echte sleur zijn, dat is waarom het geen verrassing is dat een rapport gepubliceerd door de Royal Society for Public Health heeft gevonden dat niet-actief woon-werkverkeer schadelijk is voor onze gezondheid. Of u nu een motor of een auto gebruikt voor uw dagelijkse woon-werkverkeer, wij hebben de belangrijkste voordelen van het overstappen op een scooter voor u op een rijtje gezet.

  1. Geld besparen

Je kunt gemakkelijk geld besparen door over te stappen op een scooter voor je dagelijkse woon-werkverkeer. Brommers en scooters zijn niet alleen goedkoper in aanschaf dan auto’s en motorfietsen, ze zijn ook een stuk goedkoper in gebruik.

De prijzen voor scooters variëren van minder dan £1,000, voor een basis tweedehands 50cc model, tot ongeveer £2,500 voor grotere, high-spec modellen. Vergelijk dit met de prijs van een nieuwe motor of zelfs een tweedehands auto, die waarschijnlijk meer dan £3,000 kost voor een betrouwbaar voertuig, en je kunt zien waarom het kiezen van een scooter als woon-werkverkeer motor de beste geldbesparende optie is.

Maar het zijn niet alleen de kosten van het voertuig waar je je zorgen over moet maken bij de aanschaf. Kosten zoals verzekering, APK en belasting zullen een enorme impact hebben op hoe betaalbaar een auto of motor is voor dagelijks gebruik. Gelukkig is het gebruik van een scooter net zo betaalbaar als de aanschaf ervan!

Belasting

In tegenstelling tot veel tweedehands auto’s, waar lage voertuigkosten meestal een hogere belasting betekenen die kan oplopen tot honderden ponden per jaar, worden bromfietsen belast op basis van de grootte van hun motor. Zowel 50cc als 125cc scooters vallen in dezelfde belastingschijf – en kosten slechts ongeveer £19 voor het hele jaar!

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-scooter/

APK

Vanwege hun motorinhoud hebben bromfietsen en scooters ook de laagste APK-kosten. Op de website van de overheid staat dat de maximale kosten voor een APK voor een scooter tot 200cc £29,65 bedragen. Vergelijk dit met de grotere motoren van motoren en auto’s, waar je tot 54,85 pond voor een enkele APK kan betalen.

Verzekering

Er zijn veel factoren die de kosten van een autoverzekering kunnen beïnvloeden, zoals het type verzekering, het aantal schadevrije jaren, de opslag en beveiliging van het voertuig, en uw leeftijd en locatie. Over het algemeen zijn de kosten echter veel lager om een scooter te verzekeren in vergelijking met auto’s of grotere motorfietsen.

  1. Beter voor het milieu

 

Vanwege hun kleine, efficiënte motoren, scooters zijn een veel milieuvriendelijker optie om u naar het werk. Brommers verbranden veel minder brandstof dan een auto die hetzelfde traject aflegt. Niet alleen zijn deze kleine motoren goed voor het milieu, de wendbaarheid van een scooter betekent ook dat je niet vast komt te zitten in het verkeer, waardoor je geen CO2 uitstoot terwijl je stilstaat.

  1. Brandstof efficiënt

Niet alleen kun je achterop je scooter door het verkeer navigeren, waardoor je reistijd korter wordt en je minder brandstof verbruikt, het aantal kilometers per liter is ook veel hoger op twee wielen in vergelijking met vier.

Volgens de RAC Foundation, een typische auto doet een gemiddelde van 50,5 mijl op de gallon. Vergelijk dit met de gemiddelde mpg voor een automatische benzine motorfiets, op een massieve 76.3mpg en je kunt zien waarom het kiezen van een scooter kan de kosten van benzine naar beneden te rijden.

Het is ook de moeite waard in gedachten houden dat de gemiddelde mpg cijfer voor auto’s rekening houdt met veel nieuwere modellen en eco-alternatieven. Betaalbare, gebruikte auto’s hebben de neiging om een veel lager mpg cijfer hebben, terwijl betaalbare scooters zijn zeer zuinig. Laten we eens kijken naar dit in praktische termen. Een typische woon-werkverkeer voertuig, zoals de 2008 Ford KA, die ongeveer £ 1,500 kost aan te schaffen, doet een gemiddelde van 46.3 mpg, terwijl veel 125cc scooters te bereiken meer dan 90mpg.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/

  1. Gemakkelijk te bedienen

Aangezien u waarschijnlijk moet pendelen naar het werk tot 5 dagen per week, dan is een van de belangrijkste dingen om te overwegen is ervoor te zorgen uw rit is zo stress vrij en comfortabel mogelijk te maken. Scooters behoren tot de gemakkelijkste fietsen om mee te rijden. Dankzij hun lichte frame zijn ze wendbaar en gemakkelijk te verplaatsen in het verkeer, zodat ze je met gemak van A naar B brengen. Scooters hebben ook een kleinere wielbasis dan motorfietsen, waardoor ze gemakkelijker te besturen zijn bij lagere snelheden.

Als je voor het eerst op een bromfiets stapt, is dat misschien een afschrikwekkende gedachte. Bromfietsen zijn echter niet alleen heel gemakkelijk te besturen, ze zijn ook heel comfortabel. Bij het rijden op een bromfiets of scooter blijft je lichaam rechtop zitten, vergelijkbaar met het zitten op een stoel, wat het rijden voor nieuwkomers erg gemakkelijk maakt.